Bogen beskriver over 300 forskellige krydderurtearter og sorter illustreret med over 500 billeder, herunder også vilde krydderurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurtearter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholdsstoffer.
For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter med krydderurter fra kokkene Jimmy Duevang, Thomas Herman og Martin Haugaard Zielke.
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får en timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse skønne aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som lægeplanter, men hvad er det, de kan bruges til, udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til i dag inden for moderne helse.
2. udgave er revideret.
Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Juul, matematiker samt urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.